Ett socialt nätverk i huset

Ett socialt nätverk i huset

När du kommer till ICON möts du av människor. I entrén finns en reception och ett café. Här kan du stanna till en stund om du har tid. Kanske ta en fika, kanske prata lite med grannen som också tagit en paus på vägen dit hon ska. Här finns gemenskap, trygghet och möjligheter.

Från att du stiger in i lobbyn möter du en välkomnande miljö med mysiga soffgrupper att hänga i, en bemannad reception och vänliga ansikten en stor del av dygnet.

Eftersom ICON kommer att rymma såväl bostäder, kontor och hotell, kommer entréområdet vara en plats där många människor passerar. Lobbyn innehåller både en reception och ett café där man kan boka och beställa olika tjänster, köpa en bit paj eller annan enkel maträtt eller umgås med vänner, kollegor eller besökare. Önskar du en större måltid finns restaurang med fullständiga rättigheter.

Förutom caféet i lobbyn kommer också en skybar att finnas högst upp i byggnaden, med utsikt över hela Växjö.

Vi menar att ICON är ett perfekt ställe att bli gammal i. Det erbjuds massor av olika trygghets- och bekvämlighetstjänster, och dessutom är det ju en extra säkerhet att receptionen är bemannad och att bostäderna inte kan nås av utomstående. För oss har det hela tiden varit viktigt att också värna om hemmet.

Men naturligtvis kommer även yngre personer att kunna finna sig väl tillrätta i ICON. Utanför dörrarna finns Växjös största nöjes- och eventutbud genom alla arenorna och därtill shoppingen i Växjös största köpcentrum. Genom att Arenastaden är Växjös mest expansiva område just nu kommer också Växjö kommun att planera för fler verksamheter, bostäder och smarta kommunikationslösningar kommande år.

Arenastaden håller på att utvecklas till Växjös nya a-läge. Inte långt från centrum, nära grönområden som Bokhultet och Södra Bergunda, nära shoppingen och nöjet. Ja, ICON ligger nära till allt.