En enda stor wow-känsla ”Vi ska bo i guldhuset”

De flyttar in i sin dröm i ICON Växjö: En enda stor wow-känsla ”Vi ska bo i guldhuset”

De har väntat länge. Och nu är det äntligen dags. I helgen flyttar familjen Blom in i sin drömlägenheten i ICON – fyra rum och kök på sjunde våningen med fönster åt tre väderstreck och en vidunderlig utsikt.

– Vi kände direkt att här vill vi bo. Den här wow-känslan att få guldkant på hela tillvaron och ha allt man behöver i huset, säger Fredrik och Isabel.

Familjen Blom, Isabel och Fredrik, barnen Nomi, och Philemon, och deras två katter, har varit trångbodda länge i sin bostadsrätt på Norr i Växjö. Och när de fick höra talas om att det skulle byggas något nytt och unikt i Arenastaden kände de direkt att detta var något för dom.

– När mäklaren sa att det fanns en fyra på 100 kvadrat i södra tornet i en av de tre bostadsrättsföreningarna så bestämde vi oss direkt. Vi behövde få ett större boende samtidigt som vi måste få ihop livspusslet med jobb och aktiviteter. Och det här passar oss perfekt. Här finns allt vi behöver i huset helt enkelt, säger Isabel.

Wow-känslan de fick första gången de hörde talas om ICON Växjö har blivit ännu större när de sett det L-formade gula, svarta, vita och röda huset växa fram, 67 meter högt med 19 våningar. Boendeformen all-inclusive, är unik i Sverige, och tilltalar familjen. Här har de allt de behöver innanför väggarna. Spa och pool, gym, innergård, skybar, restaurang och en reception som blir en härlig loungemiljö att samla vännerna i. Båda gillar att träna efter jobbet och nu kan de göra det varje dag – utan att behöva lämna huset.

– Tänk att ha en pool med spaavdelning och bastu. Och så skönt och avkopplande att kunna träna utan att lämna huset. Det är häftigt med en receptionen med loungekänsla där man ska samla folk. Får man besök kan man boka restaurangen, träffas i caféet eller på innergården. Och ovanför restaurangen är det en våning med 360 graders utsikt – helt otroligt, säger Fredrik och Isabel.

Att bo mitt i Arenastaden när familjen är hockeyintresserad och barnen är aktiva i klätterhuset intill är perfekt. Och det är cykelanstånd till stan och shopping. Det är inte bara Fredrik och Isabel som har räknat ner dagarna till inflyttning. Barnen Nomi, 9 och Philemon, 6 är lika förväntansfulla. Ända sedan de förstod att deras nya hem skulle bli i det nya huset som syns över hela staden har de längtat och räknar ned dagarna.

– Det första barnen sa var – wow vi ska bo i guldhuset! De tycker det gula ser ut som guld och är eld och lågor över att få flytta in och få varsitt eget rum, säger Isabel.

– Och det är verkligen barnvänligt. Här finns hiss och garage och du behöver inte gå ut för att bära eller packa saker med dig. Det finns cykelförråd i huset och det passar oss perfekt eftersom vi cyklar mycket till jobb och skola och olika aktiviteter, säger Fredrik.

Familjen Blom är bland de första som flyttar in i ICON Växjö. Att flytta in så många människor på bara några veckor kräver noggrann planering och smart logistik. För att allt ska funka så smidigt som möjligt har APP Properties, som är byggherre, schemalagt inflyttningen under tre helger.

Familjen Blom har 6 timmar på sig på lördag mellan kl 13 och 19 att flytta in. Då lär hissarna gå varma. Men Isabel är lugn inför flytten.

– Vi satsar på att flytta in kvickt och lätt. Några starka lillebrorsor och andra nära och kära har lovat att hjälpa till så det ska nog gå bra. Vi ser verkligen fram emot att få flytta in och att få våra nycklar. Allt är sprillans nytt och det är genomgående en väldigt hög standard i lägenheterna. Att bara komma rakt in och veta att det är bra grejor är underbart, säger Fredrik och Isabel Blom.