FAQ - Frequently Asked Questions

FAQ – Frequently Asked Questions

Nu har det gått lite dryga 8 månader sedan ICON slog upp portarna för de första bostadsrättsinnehavarna. Kontoren var inte långt därefter. Detta har inneburit mycket nyfikenhet och vi har fått massor med frågor - KUL tycker vi. För att göra det allra enklast så har vi också skrivit ner de frågor som vi får absolut mest. Häng med nedan om du har en fundering som du kanske vill ha svar på.
 1. Vilket hus är högst, ICON eller gamla vattentornet?
  Till faktiska höjden så är ICON högst med sina 19 våningar och 67 meter. Gamla vattentornet fuskar dock lite och är fler meter över havet i och med att det står på en kulle. Så beror helt på hur man mäter. Högsta huset i Växjö är ICON, högst belägna huset är gamla vattentornet.
 2. Vart ligger Nordea?
  Nordea har sitt kontor på våning 5 i ICON, du kommer dit genom att ta hissen från lobbyn.
 3. Vart kan man parkera?
  Kommer man för ett kortare besök(max 1 timme) så är det bästa att parkera mellan ICON och Myresjöhus Arena. Ska du äta lunch i ICON eller besöka någon mellan kl. 11-14 så kan du parkera på torget mellan ICON och Vida Arena. Vill du besöka restaurang SKAI eller någon boende så kan du parkera söder om Vida Arena, vid entrén till Nordic Wellness, där vi har en egen timparkering (timtaxa 8kr/h). Alternativt så finns parkering vid Fortnox Arena, norr om Myresjöhus Arena och intill Telekonsult Arena.
 4. Har hört att huset har börjat luta vid överhänget, stämmer det?
  Ja det stämmer, ca 1 meter men konstruktörerna säger att det är lugnt… Självklart är det inte så, ICON står stadigt. Det kan faktiskt vår stomleverantör, Prefabsystem Syd, skriva under på som har valt att placera sitt kontor på våning 16.
 5. Jag vill boka bord på er restaurang.
  Restaurangen bedrivs av SKAI. För att boka bord är det enklast är att gå in via deras hemsida www.restaurangskai.se alternativt så når du dem via telefon på 0470-711900
 6. Behöver jag någonsin lämna ICON om jag bor i huset?
  Nej, det behöver du faktiskt inte… men du får såklart om du vill. 😉 Byggnaden kan ackommodera dig med arbetsplats, sovplats, skola, gym, spa, frisör, frukost/lunch/middag, drinkar, sol-plats m.m.
 7. Måste man jobba i ICON för att boka konferensrum?
  Nej, vem som helst har möjlighet att boka konferensrum. Vi har konferensrum i flera olika storlekar, allt från 2 personer till maximalt 40 personer. Kontakta lobbyn@iconvaxjo.se för mer information.
 8. Får vem som helst komma till ICON?
  Nja, inte riktigt vem som helst – hulken är väl tveksamt. Men annars så är alla välkomna hit. Det finns såklart vissa ytor som är till för allmänheten och andra som är privata – som i alla byggnader. Alla är välkomna till vårt egna vardagsrum – lobbyn med café och konferens, som är öppen mellan kl. 07-18 alla vardagar (utom helgdagar). Vårt lägenhetshotell kan alla boka, läs mer på www.iconhotell.se. Vår frisör, Concept är öppet för alla att boka på www.wavy.nu/se/concept-vaxjo. Sedan välkomnar såklart restaurang SKAI alla under deras öppettider, som du återigen hittar på deras hemsida www.restaurangskai.se.
 9. Om jag bor i ICON och har frågor som gäller min bostad, vart ska jag vända mig?
  Vi hänvisar dig till din bostadsrättsförening som du har kontaktuppgifter till på din förenings egna hemsida.
 10. Får vem som helst gå in på spa och gym?
  Nej, spa och gym bedrivs av samma verksamhet, Care of ICONs, som har lobbyn och är endast öppet för de som bor eller jobbar i huset. Bor man i ICON betalar man en serviceavgift för att få tillgång till spa och gym. Jobbar man i byggnaden kan man köpa ett medlemskap, som ett klassiskt gymkort. Vill man ta med sig en vän så kan man betala för hen i lobbyn.
 11. Kan jag boka upp spa:et till ett event?
  Nej, spa:et är inte bokningsbart utan öppet för alla som har tillgång till spa och gym.
 12. Har ni någon ledig tid för klippning?
  Denna frågan är nog bäst att fråga Malin som har frisersalongen Concept i huset, refererar till hennes hemsida, www.wavy.nu/se/concept-vaxjo, alternativt så kan du ringa henne på 073-725 03 77.
 13. Jag vill titta på utsikten, är det bara att åka upp?
  För de som bor eller jobbar i huset har man möjlighet att komma ut på takterrassen via sin privata tagg. För allmänheten så är det SKAI’s öppettider som gäller för att se vår fina utsikt över stan. Öppettiderna finns på deras hemsida, www.restaurangskai.se.
 14. Får man verkligen bara parkera en timme på entimmesparkeringen?
  Ja, entimmesparkeringen sköter kommunen och där är det EN timme som gäller. Vill du parkera längre så har vi besöksparkeringar till ICON utmed storgatan, söder om Vida Arena, nära entrén till Nordic Wellness. Där kan du betala för de antalet timmar du önskar stå på parkeringen.
 15. Finns det en smitväg in till Vida Arena, typ en hemlig gång?
  Jajamän men den har inte visats för någon… ännu 😉
 16. Jag parkerade i garaget, men när jag trycker på -1 i hissen händer inget. Hur kommer jag ner igen?
  Tack och lov kommer inte denna frågan lika ofta längre… Då garaget endast är till för de som har månadsabonnemang på parkeringarna, dvs de som bor eller jobbar i byggnaden. Därför behöver man tagg för att få tillgång till garaget via hiss.
 17. Jag vill också jobba på ICON, hur gör jag?
  Vi har massor med coola ytor att jobba på i ICON, det bästa är att kontakta linnea@iconvaxjo.se för BYN (www.bynvaxjo.se)eller gabriel.schon@app-properties.se för övriga kontorsytor.
 18. Har hört att huset gungar?
  Hmm… Osäkert vart detta kommer ifrån men gungar gör det inte, vad vi vet. Vi har åtminstone inte blivit ”åksjuka” ännu.
 19. Hur många trappsteg är det i ICON?
  Bra fråga! I Södra tornet (19 våningar) är det i alla fall 312 trappsteg, komiskt nog har vi en trappmaskin i gymmet… om inte 312 trappsteg räcker.

Har du andra frågor som vi möjligen har glömt att besvara? Mejla oss på lobbyn@iconvaxjo.se