Helena och Björn skapar Växjös nya vardagsrum

Helena och Björn skapar Växjös nya vardagsrum

I oktober öppnar ICON Växjö portarna för boende och företag, där en skönare vardag och möten mellan människor står i centrum. Det står nu klart att det är Växjöprofilerna Helena Collin och Björn Collin som ska driva och utveckla verksamheten.

Med mångårig erfarenhet inom affärsutveckling, företagsetablering, service och livets goda kommer Helena och Björn att driva bolaget som planeras gå under namnet Care of ICON AB. Bolaget kommer att ansvara för service och faciliteter så som lobby, konferens, lägenhetshotell, träning, spa och café för boende, företag och gäster i ICON Växjö.

– Just nu är vi mitt uppe i att sätta konceptet och de erbjudanden som boende, företag och besökare ska kunna nyttja och njuta av i vardagen och vi ser gärna att folk hör av sig med vad de vill ha. Visionen är att skapa Växjös nya vardagsrum, säger Helena Collin, VD.

– Vi båda har i många år drömt om att få jobba tillsammans. Att kunna starta upp och utveckla en verksamhet i Växjös mest ikoniska byggnad inom en bransch som vi båda brinner för och har kompetens inom känns klockrent, säger Björn Collin, ansvarig för sälj och utveckling.

Under oktober kommer de första tjänsterna så som lobby, spa, gym samt viss konferens- och hotellverksamhet att vara igång. Vid årsskiftet, när alla boende och företag är ordentligt installerade i ICON Växjö, kommer caféet att öppna samt fler servicetjänster. Därefter följer invigning av co-working och en fullt utbyggd konferensverksamhet i maj 2019.

– ICON Växjö är så mycket mer än en byggnad, det är en funktion och en livsstil som ger boende, företag och besökare ett mervärde i vardagen. Lobbyn kommer att vara navet för verksamheten och de tjänster man kan nyttja och vi är oerhört glada att ha Helena och Björn ombord för att driva och utveckla konceptet, säger Linnea Öman på APP Properties.

ICON Växjö, den ikoniska byggnaden mitt i Arenastaden, är totalt ca 37 000 kvm och innehåller Växjö Fria Gymnasium med plats för ca 500 elever, frisör & barberare, kontorslokaler, 260 bostäder, lobby med bemannad reception & café, spa & gym, takterrass, skybar, konferensrum samt lägenhetshotell. APP Properties är byggherre för projektet som är Växjös största byggprojekt i modern tid.

Kontakt
Helena Collin 0733-367750
Björn Collin 0709-783261
Linnea Öman 0702-707456

Foto: Martina Wärenfeldt, M-Studio