ICON säljer Växjös dyraste lägenhet

ICON säljer Växjös dyraste lägenhet

ICON Växjö har sålt en lägenhet utöver det vanliga. Prislappen spränger 10-miljonersvallen och gör den till Växjös dyraste våning.

Rekordlägenheten såldes nu i veckan och är belägen på våning 15, högst upp bland bostäderna. På våning 16 till 18 ligger kontoren och på våning 19 skybaren, som även allmänheten kommer att få tillträde till. Försäljningen gjordes av Åkessons Mäklarbyrå, som ansvar för all försäljning av bostäderna i ICON.

– Det här är ingen vanlig lägenhet och till den som köpt den vill jag bara säga grattis, säger den ansvarige mäklaren Peter Åkesson. Utsikten mot tre väderstreck är enastående.

Köparen kommer att få en över 200 kvadratmeter stor lägenhet med möjlighet till bland annat bastu, vinkällare, spabad och walk in closet. Lägenheten kostade ett tvåsiffrigt miljonbelopp och är Växjös dyraste lägenhet någonsin – sett till insats.

Räknar man kvadratmeterpriserna generellt på ICON är de dock inte högre än andra nyproduktioner i Växjö.

– Det är ju detta som är så fantastiskt med ICON. Tack vare hårt jobb av alla inblandade entreprenörer och det faktum att produktionskostnaderna delas på över 200 lägenheter som byggs i huset, så har priserna kunnat hållas nere och gjort att ICON Växjö inte blir dyrare än andra nybyggda bostäder. Detta trots de fina materialvalen, det breda utbudet av servicetjänster och alla faciliteterna som pool, gym och restauranger, säger Peter Åkesson.

– Det är fantastiskt kul att få förmedla bostäder av den här kalibern i Växjö, något man vanligtvis inte hittar utanför de stora städerna i världen. Nu är det en verklighet i Växjö och möjligheten till hotellservice lockar kräsna köpare såväl lokalt som hemvändare, som vant sig vid sådan här erbjudanden, säger Peter Åkesson.

I ICON Växjö säljs, utöver rekordlägenheten, bostäder från 795 000 kr till 4 050 000 kr. Det finns från studios på runt 30 kvadratmeter upp till fyror på 112 kvadratmeter.