Ny salong öppnar i ICON Växjö

Ny salong öppnar i ICON Växjö

ICON Växjö är en unik byggnad med faciliteter och service som utvecklats efter konceptet ”art of living”. Nu ansluter ännu en servicefunktion till konceptet då salong West Concept med frisör och barberare öppnar på plan ett.

Det är Malin Wedenberg som skapar salongen West Concept i den nästan 90 kvm stora lokalen bredvid Växjö Fria Gymnasiums entré i ICON. Malin drev tidigare Solo Capelli som var beläget i bländapassagen mellan 2011 och 2016. Därefter valde Malin att börja leta efter ny lokal.

– Efter att ha letat efter den rätta lokalen i över ett år känns det fantastiskt att äntligen ha hittat rätt. Det finns en stor potential och mycket möjligheter att öppna upp företaget igen i detta unika läge, säger Malin Wedenberg som är grundare och ägare av bolaget West Concept.

Det nya salongskonceptet kommer att erbjuda allt inom hårvård för både män och kvinnor. De kommer även att hålla i utbildningar och välkomnar att bjuda in samarbetspartners inom hår, skönhet och hälsa. Det viktiga för Malin, som själv är både frisörlärare och frisörmästare, är att man som kund möts av välutbildade frisörer med kunskap, erfarenhet och kvalitét.

-Vi tycker att det känns väldigt bra att få in West Concept i ICON. Malins koncept kompletterar det redan stora serviceutbudet i fastigheten väldigt bra. För att göra det ännu enklare för de boende och medarbetare som rör sig i huset dagligen så har vi även öppnat upp en entré direkt från hisshallen in till lokalen. Nu kommer man kunna åka ner och bli fin i håret utan att ens behöva klä på sig ytterkläderna, säger Paula Eskilsson som är projektledare på APP Properties – byggherren för projektet.

-Det känns fantastiskt roligt att få vara en del av ICON och Arenastaden. Det ger oss ett flöde som passar verksamheten och en större tillgänglighet för våra kunder. Nu är jag mitt uppe i all planering och ser med glädje fram emot öppningen, avslutar Malin.

ICON Växjö har inflyttning i november 2018. West Concept kommer att öppna i samband med att fastigheten står klar. Utöver frisör och barberare så innehåller fastigheten även café och bemannad reception, konferensrum, innergård, spa och gym, skybar, hotell-lägenheter, kontorslokaler samt 260 bostäder fördelade på totalt tre bostadsrättsföreningar.