Välkommen till din nya vardag

Information in English 

Här har vi samlat information som kan underlätta för dig som gäst på BYN Företagsbostäder. Här hittar du information både om hotellet, lägenheten och de olika funktioner som finns i ICON-byggnaden med mera. Tänk på att det även finns viktig information i de allmänna villkorsom godkändes i samband med bokningen.

BYN Företagsbostäder är inte ett vanligt hotell. Vi är ett longstayhotell med lägenheter speciellt anpassat för att göra det extra bekvämt för dig som bor hos oss lite längre.
Det innebär att du har lite mer svängrum än i ett vanligt hotellrum. Det betyder också att du har ett full utrustat kök där du kan laga egen mat. Och alla lägenheter har både matplats och en skön soffa som dessutom kan göras om till en bekväm bäddsoffa.

Som longstay lägenhetshotell tänker vi också lite annorlunda när det gäller service.
Till exempel städar vi inte lägenheten varje dag utan utefter när du har lagt en förfrågan
i din bokning. Frukost ingår inte, eftersom de flesta av våra gäster njuter av att kunna laga sin egen frukost i lägenheten. Men självklart är du välkommen att äta frukost i vår bistro när du hellre vill få den serverad.

Som gäst ansvarar du också själv för förbrukningsmaterial som tvål, diskmedel, toalettpapper med mera. Självklart ser vi till att det finns ett startkit att börja med när du kommer så att du inte måste springa till affären direkt, men därefter tar du över ansvaret för att fylla på.

Har du frågor är du alltid välkomna att kontakta vårt kontor, antingen genom att komma till oss (bakom receptionen vid huvudentrén), ringa oss på +46 (0)470-77 15 00 eller skicka en e-post till info@bynvaxjo.se. Vi finns på plats i vårt kontor vardagar 07.00-17.00.

PRAKTISK INFORMATION

ADRESS

BYN Företagsbostäder finns på Storgatan 82A, 352 46 Växjö.

ENTRÉ

Det finns flera entréer till byggnaden och främst används Storgatan 82A som är huvudentré till lobbyn. Denna entré är endast öppen när lobbyn är öppen, för närvarande vardagar 07.00-18.00. När lobbyn är stängd och dörren låst kan du istället använda din nyckeltagg
till lägenheten för att gå in via entrén till Storgatan 82B.

INCHECKNING

Incheckning sker på kontoret, ”vaktstugan” bakom receptionen intill huvudentrén. Vi har öppet för incheckning måndag till fredag 15.00-17.00. På helgerna är kontoret stängt men då sker incheckningen online genom att följa inchecknings-instruktionerna som skickats ut per e-post.

Lägenheten hittar du på plan 3 dit du tar dig antingen med hiss eller via trappan.

UTCHECKNING

Utcheckning sker genom att du lämnar nycklarna på köksbänken i lägenheten och
låser dörren utifrån med stjärnknappen (längst ned till vänster) när lägenheten lämnas.
Måndag-fredag sker utcheckning senast klockan 10.00. Lördag-söndag sker utcheckning senast 12.00.

Vi städar lägenhetens efter utcheckning men glöm inte att du ansvarar för att allt avfall placerats i soprummet på plan 1, att all köksutrustning är diskad, kyl- och frys samt eventuell diskmaskin är tömd och allt husgeråd placerats på sin plats i skåpen.

JOUR

Uppstår ett brådskande/akut problem utanför våra ordinarie öppettider måndag-fredag 07.00-17.00 har du möjlighet att kontakta vår jour.
Behöver du hjälp som inte kan vänta till nästkommande vardag eller om du kontaktar jouren med eventuell utryckning debiterar vi 4.000kr exkl.moms för detta. Journummer 0470-51 53 99.

I LÄGENHETEN

AUTOMATISKT BRANDLARM

Lägenheten har ett automatiskt brandlarm som är mycket känsligt. Brandlarmet är direkt kopplat till räddningstjänsten och till sprinklersystemet. Var försiktig vid matlagning och var noga med att använda köksfläkten. Rökning är absolut förbjudet!

BÄDDNING

Om du har bokat din vistelse inkluderat bäddning så är sängen i lägenheten bäddad när du checkar in. Om inte så har du själv ansvaret att ta med dig egna linnen och handdukar. Önskar ni använda bäddsoffan finns täcken, kuddar i garderoben. Bäddsoffan fälls enkelt upp genom att du tar tag i mitten av ryggstödet och drar emot dig.

DISKMASKIN

De större lägenheterna har diskmaskin. För att maskinen ska fungera måste vattnet
vara påslaget. Detta gör du genom att ställa vredet vid foten på vattenkranen på
köksbänken på 1.

ELCENTRAL

I lägenheten finns en elcentral med automatsäkringar som skyddar vid kortslutningar och överbelastningar. När en automatsäkring löses ut fälls vippan ner och strömmen är då bruten.  Du slår på den igen genom att fälla tillbaka den säkring som har löst ut.
Detsamma gäller jordfelsbrytaren. Om elektriciteten inte fungerar trots åtgärderna
ovan eller om säkringen löser ut igen – kontakta jour numren ovan.

FÖRBRUKNINGSMATERIAL

Du ansvarar själv för förbrukningsmaterial i lägenheten under vistelsen men när du checkar in finns ett startkit med disktrasa, diskmedel, diskborste, disksvamp, toalettpapper och i lägenheter med diskmaskin även maskindiskmedel.

INSTRUKTIONER

Ovanför kylskåpet har vi samlat instruktionsböcker till vitvarorna. Titta gärna i dem om det är något som är oklart, annars prata med oss i lobbyn.

KAFFEBRYGGARE

I varje lägenhet finns en pressobryggare. Till den behövs vanligt pressokaffe som du hittar
i alla livsmedelsbutiker. Häll i kaffepulvret och häll på kokande vatten. Det finns ingen vattenkokare eftersom induktionshällen kokar vattnet snabbare.

KÖKET

Köket är fullt utrustat för att du ska kunna laga mat och känna dig som hemma. Det finns glas, tallrikar, koppar, bestick med mera för fyra personer i varje lägenhet och därtill grytor, stekpanna med mera för matlagning.

KÖKSFLÄKT

Det är viktigt att du startar köksfläkten när du lagar mat för att inte riskera att matoset utlöser brandlarmet. Köksfläkten startar du genom att dra luckan över induktionshällen
mot dig. Luckan måste dras hela vägen ut till det klickar och den hamnar i låst läge.
Fläkten är helt ljudlös. Viktig information att fläkten är kopplat till ett centralt system för hela fastigheten så ska du laga en större måltid (köttbit eller liknande), var noga med att ha koll på rökutvecklingen. Om du anser att det är ovanligt mycket rök, vänligen avbryt tillagningen – lufta lägenheten genom att öppna fönster och fortsätt sedan på lägre temperatur.
Vi rekommenderar att tillaga så mycket som möjligt i ugnen.

LAKAN & HANDDUKAR

Täcke och kudde för det antal som är inbokade i lägenheten finns på plats. Om något saknas, vänligen kontakta info@bynvaxjo.se.

LÅS

Lägenheten har ett elektroniskt nyckelsystem. För att låsa upp dörren använd nyckeltaggen. För att låsa eller låsa upp dörren inifrån använd vredet. För att låsa dörren utifrån tryck på stjärnknappen (längst ner till vänster). Observera att dörren inte låses automatiskt.

POST
Om du ska få brev eller paket till hotellet kan du använda följande adress;
Ditt namn och lägenhetsnummer,
C/O BYN Växjö,
Storgatan 82A,
352 46 Växjö.

RÖKNING

Rökning är absolut förbjudet i lägenheten, alla allmänna utrymmen och innergården. Rökning sker utanför byggnaden vid utpekade platser.

SOPRUM
Vi försöker tänka på miljön och hoppas att du som gäst tänker på källsortering. Soprum med sortering finns på entréplan, precis innanför entrén 82B. Sortering finns för matavfall, plast, metall, glas, tidningar, pappersförpackningar och restavfall. I hotellpärmen finns en beskrivning kring vad man kan tänka på vid sortering av mat  avfall.

STÄDNING

Lägenheten är städad när du flyttar in och har du bokat din vistelse inkluderat linne så städas lägenheten även var 14:e dag. I samband med städningen byts även lakan och handdukar. Städningen görs alltid en vardag under dagtid. Om det önskas boka extra städning, välkommen att kontakta oss på info@bynvaxjo.se.

TV/DISPLAY

I varje lägenhet finns en display med chromecast. Det är inte en TV med kanaler utan en skärm som du kan använda för att streama dina favoritprogram via din dator, platta eller mobiltelefon. Instruktioner för hur du använder displayen finns i hotellpärmen.

TVÄTTSTUGA

Du har tillgång till tvättstuga i mån av lediga tider. För att boka en tid trycker du på BOKA TVÄTTID (länk). Kod och användarnamn för din lägenhet hittar du i hotellpärmen. Tänk på att hålla tiden som är bokad. Nyckeltaggen till hotellägenheten gäller som nyckel till tvättstugan endast under den bokade tvättiden. När tiden gått ut fungerar nyckeltaggen inte längre. Tänk på att tvättmedel inte ingår.

Tvättstugan hittar du mittemot lägenhet 1218 på plan 3. Är den tvättstugan upptagen kan du istället boka tvättstugan på plan 5.

VATTEN

Vattnet i kranarna är drickbart.

VÄRME OCH KYLA

Byggnaden värms upp med fjärrvärme och är inställd på att hålla en temperatur på ca 21 grader i lägenheten. Termostaten som styr värme och kyla är placerad på elementet så tänk på att inte täcka för elementet med gardiner eller möbler då det kan ge termostaten felaktig information. Önskar du mörklägga använd persiennerna. Vädra endast korta stunder.

WIFI

Varje lägenhet har ett eget trådlöst nätverk som du kostnadsfritt kan använda. Nätverksnamn och lösenord som gäller i din lägenhet hittar du i hotellpärmen. Det finns även ett öppet nätverk i lobbyn som du kan använda helt fritt.

I HUSET

BYGGNADEN

BYN Företagsbostäder finns i byggnaden ICON Växjö som ligger mitt i hjärtat av Arenastaden. Byggnaden är 20 våningar hög och har en arkitektur som minst sagt sticker ut. Här varvas stora företag som Play’n GO, Sigma Technology, EY, APP Properties och Nordea med ca 280 bostäder och andra verksamheter.

BYN

På plan 1 finns BYN som är Växjös största co-working. Här finns möjlighet att ha sin arbetsplats permanent eller när du behöver, och självklart är allt inkluderat. Allt du behöver är din dator och telefon. Kontakta info@bynvaxjo.se om du är i behov av en arbetsplats.

 

SKAI 19

På våning 19 hittar du Smålands högst belägna restaurang SKAI. Här är du alltid välkommen att äta lunch eller middag.

SPA & GYM

Vi rekommenderar varmt att du har träningskläder, badkläder och en morgonrock med dig då du som boende på hotellet har du kostnadsfri tillgång till ICON Spa & gym på våning 2 med samma nyckeltagg som till lägenheten. Gymmet är öppet mellan 05.00-00.00. Spa, innergård och omklädningsrum är öppet 06.00-22.00.

UTANFÖR HUSET

ARENASTADEN

BYN Företagsbostäder är beläget mitt i hjärtat av Arenastaden i Växjö. Här finns arenor för många olika lag och idrotter såsom Vida Arena (Växjö Lakers – hockey), Visma Arena (Växjö DFF och Öster – fotboll), Fortnox Arena (Växjö Vipers – innebandy) och Telekonsult Arena (IFK Växjö – friidrott).

BESÖKSGUIDE

Vill du veta mer om sevärdheter och evenemang kan du besöka Växjös officiella besöksguide www.vaxjoco.se. Här hittar du även information om allt som händer i Arenastaden. Vill du se dig om i Småland besök gärna www.visitsmaland.se.

BILPARKERING

Korttidsparkering finns precis utanför byggnaden. Långtidsparkering finns på flera platser i Arenastaden. Vi rekommenderar parkeringsplatsen nordost om Myresjöhus Arena som ligger ca 100 meter från ICON.

CYKELPARKERING

Cyklar kan förvaras på anvisade platser utomhus. Av säkerhetsskäl får cykeln aldrig parkeras framför entréer, utrymningsvägar eller inne i trapphuset.

KOMMUNIKATIONER

Buss 3 har en hållplats precis utanför Myresjöhus arena (Arenastaden södra) som tar er ner till resecentrum på ca 5 minuter och vidare till Linnéuniversitetet på ytterligare 10 minuter. Information om biljetter, tidtabeller och var bussen är i detta nu finns på www.lanstrafikenkron.se. Du kan också ladda ner Länstrafiken Kronobergs app där du enkelt kan köpa biljett både med Swish och kort.

För att boka en taxi finns bland annat Växjö Taxi på 0470-135 00. Beställ taxin till ICON, Storgatan 82A.

LIVSMEDELSAFFÄR
På promenadavstånd från ICON Hotell hittar du City Gross och Willys på Handelsplats I11, ICA Maxi på Grand Samarkand samt Lidl på Västerport.

SHOPPING

Växjö har en lång tradition som handelsstad och centrum för handel i regionen och det finns ett flertal handelsområden att besöka;

Växjö City ligger drygt en kilometer öster om ICON. Här hittar du traditionell centrumhandel med butiker, restauranger, caféer och kultur – www.vaxjocity.se.

Handelsplats I11 ligger precis på andra sidan Storgatan, i direkt anslutning till det gamla regementet. Här hittar du blad annat två stora livsmedelsaffärer.

Grand Samarkand hittar du ca 300 meter nordväst om ICON. Här hittar du bland annat köpcentret som utsetts till både Sveriges och Nordens bästa – www.grandsamarkand.se.

Ännu en gång – varmt välkommen!

Åsa & Maria

BYN Företagsbostäder