Mitt i Arenastaden

  Placemaking

ICON Växjö är inspirerat av några av världens mest lyckade placemakingprojekt. Genom att göra det enklare, bekvämare och mer tillgängligt för invånare att bo, leva och verka i stadsdelen så blir den samtidigt mer intressant och attraktiv. ICON Växjö gör precis detta genom att kombinera boende, kontor, skola och samtidigt ha närhet till idrottsanläggningar och handel.

Konsten att leva Art of Living - konsten att leva, handlar om den enkla livsstilen. Med människan i fokus har vi tagit fram servicetjänser och faciliteter som förenklar vardagen. Vissa av dessa, så som gym, spa, och innergård, är unika för de som bor eller arbetar i ICON, andra är till för alla. Med ICON skapas en bekväm plats, som inspirerats av några av världens mest lyckade Placemaking-projekt.

Iconfakta

  • Byggår 2018
  • Arkitekt Semrén & Månsson
  • Våningar 19
  • Bostäder 280 st                                                                                   Film Magnus Månsson
  • Totalarea 37 000 kvm
  • Kontorsyta 4 500 kvm
  • Co-working 1 600 kvm
Närproducerat så långt det är möjligt Närproducerat, hållbart och miljövänligt har genomgående varit ledord i byggnationen av ICON Växjö. Lokala producenter har överlag prioriterats vid material- och entreprenadval. Huset värms upp genom biobaserad fjärrvärme och elen köps in via en lokal elproducent - förnybar vattenkraft från Ohs. Elen blir spårbar, från producent till konsument. Kraftstationen producerar el motsvarande ICONs hela årsförbrukning. Dessutom har vi satsat på solenergi med hjälp av extra tunna, effektiva solpaneler som monteras på taket. Solenergin tillvaratas i huset och försörjer bland annat laddstolpar för elbilar.

ArenastadenVaxjo2016

Ovan illustration är Växjö kommuns visionsbild av Arenastaden. Inom några år är Arenastaden och Västra Mark en levande stadsdel. Växjö kommunen räknar med att ungefär 700 bostäder kommer uppföras i och i anslutning till området. ICON blir centralbyggnaden i denna expansion.

Fönsterputs

Enkelt att se bra ut med vår hjälp

Rena fönster gör stor skillnad och detta kan ICON hjälpa till med. Naturligtvis använder vi bara miljövänliga produkter och ser till att allt blir rent och fint efter oss.

Tvätt

Lämna in smutstvätt och kemtvätt

Kanske har du en stor matta som inte får plats i din egen tvättmaskin, eller behöver hjälp att tvätta upp kläder för kemtvätt. Vi kan hjälpa dig med logistiken och tvätten.

Catering

När du inte har tiden själv

Via receptionen och caféet kommer man kunna beställa catering av högsta kvalitet. Perfekt när du vill bjuda utan att behöva laga själv. Via vår cateringservice beställer kontorshyresgäster enkelt frukost, fika eller lunch till personalmöten och konferenser.

Paketmottagning

Här kan du hämta ut beställda varor

I vårt bagagerum har vi även reserverat plats för att kunna lagerhålla paket som skickats till våra kontorshyresgäster, boende eller hotellgäster. Receptionen tar emot vid leverans och meddelar dig så snart de kommit.

Personlig tränare

Få hjälp och stöd med din träning

Genom ICON kan du hyra en personlig tränare. Då träffas ni i vårt gym och kör igenom ett träningspass som är lämpligt efter dina förutsättningar.

Roomservice

Beställ mat och tjänster direkt till rummet

Oavsett om du är hotellgäst eller har din bostad eller kontor här, kan du beställa mat och dricka till ditt rum. Vår köks- och servicepersonal ser till att du alltid blir nöjd.

Städ

Tömma papperskorgar eller få allt fixat?

För våra hotellgäster ingår naturligtvis städ och renhållning i din bokning. Vi erbjuder även samma tjänst till alla på ICON. Kanske vill du ha en fin lägenhet inför en speciell händelse, kanske vill du ha städning en gång i veckan? Kontorshyresgäster kan beställa allt ifrån tömning av papperskorgar till komplett städ och rengöring.

Strykning

För skrynkliga plagg, dukar och annat

I våra servicetjänster för praktiska sysslor som städning, fönsterputs och tvätt har vi även möjligheten att erbjuda strykning. Precis som all annan service administreras detta av receptionen.

Taxi

Ska du åka någonstans?

Ska du åka någonstans? Vi hjälper dig att boka en taxi till entrén.

Trygghetsservice

Larm och utökad trygghet för våra boende

Framförallt många äldre vill ha ett boende som är anpassat efter deras nuvarande eller kommande behov av trygghet, service och gemenskap. Detta är ICON väl rustat för. Att det alltid finns någon nära tillhands är en trygghet både för dig som bor i ICON och dina anhöriga.

Utskriftsservice

Maila oss så skriver vi ut på papper åt dig

Har du ingen egen skrivare till din dator kan personalen i receptionen hjälpa dig att skriva ut. Ibland behövs ju även en pappersutskrift även i denna digitala värld.

Varumottagning

Vi tar emot dina paket.

Vi har möjlighet att assistera med varumottagning. Vare sig det är kontorsmaterial till kontorshyresgästerna eller veckans matkasse så fixar vi det. Varorna kommer att finnas för avhämtning i receptionen.

Elcyklar

Trampa ner till gamla stan

Önskar du göra en cykeltur har ICON ett antal elcyklar till din tjänst. Med dem susar du ner till stan eller till exempel det närliggande naturreservatet Bokhultet på nolltid!

Takterrass

67 meter upp i luften njuter du för fullt

Takterrassen är placerad högst upp i byggnaden på våning 20, ca 67 meter upp. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Växjö med omnejd. Ytan är avsatt endast för boende och är en härlig oas att spendera soliga dagar vid.

Innergård

Njut av ICONs egen trädgård

Vår trevliga och rofyllda innergård är en härlig plats att spendera ledig tid. Här kan du sitta och läsa en bok, leka med barnbarnen eller koppla av i jacuzzin. Vårt gym, spa och bastu har alla stora ljusinsläpp mot innergården.

Spa

För en stunds avslappning och rekreation

ICON erbjuder ett fantastiskt spa för alla som bor i fastigheten. Hit har allmänheten inte tillträde. Kontorsgästerna har möjlighet att ansluta sina anställda till spa, gym och bastu. Bland annat rymmer vårt spa en härlig bastu och komfortabla sol- och loungestolar.

Gym

För god hälsa och starkare kropp

Gymmet ligger i anslutning till ICONs spa och är till för dig som bor och arbetar i ICON. Behöriga har tillträde via passerkort. Här finns ett brett utbud av moderna och funktionella maskiner, fria vikter och löpband.

Lobby

Service i världsklass

Husets lobby välkomnar våra boende, kontorshyresgäster och besökare. I lobbyn får du vägledning till de olika faciliteterna som huset erbjuder.

Pool

En lång och tempererad bassäng

Poolen är placerad i spaavdelningen och består av en lång bassäng som är härligt tempererad för ett avkopplande bad. Poolen är endast till för boende samt anslutna kontorshyresgäster.

Skybar

Vilken utsikt, vilken upplevelse, vilken känsla!

Vår skybar ligger på våning 19 och erbjuder en fantastisk utsikt. Högt till tak och strålande ljusinsläpp, kombinerat med god mat och dryck. Till skillnad från den privata takterrassen är vår skybar öppen även för allmänheten.